Onze keukenbladen

Bij een landelijke, nostalgische, design of industriële keuken hoort natuurlijk ook een bijpassend keukenblad. Bij Forest Keukens werken we daarom met verschillende materialen om ervoor te zorgen dat u het best passende keukenblad kunt kiezen. Bij Forest Keukens maken we keukenbladen van de volgende materialen:

Graniet

Natuursteen is er in verschillende soorten: graniet, marmer, blauwe hardsteen, etc. Graniet wordt het meest gebruikt in de keuken vanwege de luxueuze en rustieke uitstraling. Een granieten keukenblad is hitte- en krasbestendig, duurzaam en uniek in kleur en structuur. De meeste soorten zijn echter licht poreus waardoor vocht kan binnendringen wat vlekken kan nalaten.
Forest Keukens Granieten Keukenblad

Composiet

Composiet keukenbladen zijn erg populair en passen in elk type keuken. Composiet is een samenstelling van kleine deeltjes natuursteen en kunsthars. Met eigenschappen zoals waterdicht, krasbestendig, vlekvrij en hygiënisch is het de perfecte keuze voor iedere keuken.
Forest Keukens Composiet Keukenblad

Keramiek

Een keramisch keukenblad heeft een natuurlijke maar stoere uitstraling. Keramiek is hitte-, vlek- en krasbestendig en is prima te combineren met andere materialen. Bij een keramisch keukenblad is het wel opletten met zware of scherpe voorwerpen. Als dit hard op het keukenblad valt kan er een scheur ontstaan.
Forest Keukens Keramiek Keukenblad

Beton

Met een betonnen keukenblad krijgt de keuken meteen een moderne, industriële en stijlvolle look. Beton is glad, hard en bestand tegen hitte. Het polieren van een betonnen keukenblad zorgt ervoor dat het minder gevoelig voor vlekken is. Er wordt niet vaak gekozen voor beton in de keuken omdat het blad kwetsbaar is en daarnaast is het materiaal erg zwaar.
Forest Keukens Beton Keukenblad

Terrazzo

Een keukenblad van terrazzo is gemaakt van natuursteen en beton. Het bevat een mix van marmer- en granietkorrels, dit wordt vermengd met cement, glas en kleurpigmenten. Aan de hand van de mengverhoudingen krijg je verschillende keukenbladen met elk hun eigen kleur en uitstraling. Door deze mix is het keukenblad kras-, hitte- en vocht bestendig. Laat vocht alleen niet te lang liggen, dit kan alsnog voor verkleuringen zorgen.
Forest Keukens Terrazzo Keukenblad

Fenix

Een Fenix keukenblad heeft een mat uiterlijk en een massieve uitstraling. Toch voelt het blad zacht aan. De nanotechcoating die op het keukenblad wordt aangebracht zorgt er onder andere voor dat er geen vingerafdrukken achterblijven en dat het keukenblad niet reflecteert. Verkleuringen zullen hierdoor niet voorkomen. Bovendien verdwijnen krassen, bij normaal gebruik, vanzelf.

Corian

Corian is een ideale materiaalsoort voor een industriële keuken. Het is een veelzijdig materiaal dat steeds vaker wordt gebruikt voor keukenbladen. Het grootste voordeel is dat de randen en naden onzichtbaar afgewerkt kunnen worden. Corian is onderhoudsvriendelijk en hygiënisch maar daarnaast is het niet hittebestendig en is het gevoelig voor krassen.
Forest Keukens Corian Keukenblad

RVS

Een roestvrij stalen (RVS) keukenblad biedt vele mogelijkheden. RVS keukenbladen zijn zeer hygiënisch, waterdicht en zijn bestand tegen hoge temperaturen. Door het tijdloze uiterlijk en eigen glans past een RVS keukenblad in elke keuken. Het materiaal is daarentegen wel kras gevoelig.
Forest Keukens RVS Keukenblad

Hout

Met een houten keukenblad zorg je voor een warme sfeer in de keuken. Een houten keukenblad werd vroeger bijna altijd gebruikt in de keuken maar tegenwoordig is de populariteit stukken minder. Hout is namelijk niet kras-, hitte- en vocht bestendig. Dit kunnen we wel voorkomen door het houten keukenblad te voorzien van een toplaag.
Forest Keukens Houten Keukenblad

Glas

Een keukenblad van glas is redelijk nieuw in de keukenbranche. Het past perfect in een moderne keuken met aandacht voor design. Het glazen blad wordt gemaakt van industrieel gehard glas waardoor het waterdicht, kras- en hittebestendig is. Omdat er voortdurend op een keukeblad wordt gewerkt zie je bij een glaze variant elke vette vinger en druppen, daarnaast heeft een glazen keukenblad altijd een weerspiegeling.